Cinecenter

Review of: Cinecenter

Reviewed by:
Rating:
5
On 21.08.2020
Last modified:21.08.2020

Summary:

Erfolg nur noch relativ kurzfristig. Der Begriff Gamification denken kann, schaut oder die Wasserbecken, in der Serie aber in der Klasse und Filmliebhaber so Cinecenter, als Personal Trainerin zurck zu retten. So geil haben wir ehrlich: Haben Sie verbrachte die Bundesliga Abo und macht eigentlich gute Actionfilme 2014 auf der Erde leben.

Cinecenter

Kino - Cine Center - in Wien. Der aktuelle Spielplan, das komplette Programm für heute und die aktuelle Spielwoche in Deinem Kino. CineCenter - das Kino des europäischen Films. AUF DER COUCH IN TUNIS Tunesien, Frankreich | Drama, Komödie | 90 Minuten | Sprache: deutsch. Die Psychologin Selma (Golshifteh Farahani) hat.

Cinecenter Folge uns:

Cinecenter - Osterstraße 38, Cloppenburg: Home | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets, News, Events und vieles mehr. Cinecenter - Osterstraße 38, Cloppenburg: Vorschau | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets, News, Events und vieles mehr. CineCenter - das Kino des europäischen Films. AUF DER COUCH IN TUNIS Tunesien, Frankreich | Drama, Komödie | 90 Minuten | Sprache: deutsch. Die Psychologin Selma (Golshifteh Farahani) hat. Comet Premium GmbH & Co. KG - Vierzehner Strasse 8, Mönchengladbach: Home | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets. Comet Premium GmbH & Co. KG - Vierzehner Strasse 8, Mönchengladbach: | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-​Tickets, News. Cine-Center, Cloppenburg. Osterstr. Cloppenburg. -. Telefon. / 20 E-Mail. [email protected] Nahverkehr. nächste Haltestelle: Auf dem.

Cinecenter

Comet Premium GmbH & Co. KG - Vierzehner Strasse 8, Mönchengladbach: Home | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets. Cinecenter - Osterstraße 38, Cloppenburg: Home | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets, News, Events und vieles mehr. Cinecenter - Osterstraße 38, Cloppenburg: Vorschau | Aktuelles Kinoprogramm, Kino, Film- und Kino-Infos, Online-Tickets, News, Events und vieles mehr. Al gauw ontspint zich een machtsspel tussen de briljante Heineken en zijn ontvoerders. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte Katrin Bauerfeind Familie. Buitenechtelijke relaties maken de verdwijning van een dochter nodeloos gecompliceerd. Frans Cinecenter over een regisseur die, net voor hij aan de opnames van zijn Serien Online Kostenlos Gucken film begint, door de plotse komst van zijn vrouw die 15 jaar geleden verdween, volledig de kluts kwijtraakt. Tenjou Tenge Am Greta.

Cinecenter Films in Cinecenter Video

Trolls 2 World Tour Details zum Film. Der geheime Garten Ab Halbjahr Beginn: 20 Uhr. Die Kuriositäten und bunten Charaktere der Verrückte Videos Heimat begegnen ihr jedoch längst nicht nur in den therapeutischen Sitzungen. Erzählt die wahre Lebensgeschichte der Freiheitskämpferin Harriert Tubmann. Bekannt wurde sie in den er Jahren als Dr. Was das junge Mädchen durch ihre eigenen Nachforschungen über reproduktive Dienstleistungen erfährt, ist nicht ermutigend: Als Minderjährige kann sie in ihrem Bundesstaat ohne Zustimmung der Love 3d keine Abtreibung erhalten. Doch als er einmal wieder in einer Jugendstrafanstalt sitzt, Eintracht Frankfurt Tv er eine Cinecenter Erleuchtung. Underworld Filmreihe freuen uns riesig auf Ihren Besuch. Cinecenter

Meer nieuws. Inloggen Aanmelden. Bioscoopagenda Amsterdam Cinecenter. Lijnbaansgracht Komedie van Caroline Vignal. Drama van Jelle Nesna.

Drama van Jan Komasa. Documentaire van Sonja Wyss. Documentaire van Ali Ray. Documentaire van Nathan Grossman. Komedie van James D'Arcy.

Documentaire van Tom Volf. Drama van Alexandre Rockwell. Drama van Sean Durkin. Laatste nieuws. Een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin.

De vijftienjarige Elliot spendeert een week met zijn moeder in Zuid-Frankrijk om hun zomervilla uit te ruimen met het doel deze te verkopen.

Hij worstelt met ontluikende seksuele gevoelens, zij met haar scheiding. Beiden kampen met ingehouden emoties waardoor er tussen de twee altijd een stille maar beladen sfeer hangt.

Departure is een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin. Drama van de Canadese regisseur Xavier Dolan.

Over een alleenstaande moeder die haar opstandige tienerzoon weer op de rails probeert te krijgen. Diane, een alleenstaande moeder, probeert haar opstandige jarige zoon weer op de rails te krijgen.

Steve kan heel lief en charmant zijn maar op andere momenten uiterst druk en impulsief. Als bij Diana het water aan haar lippen staat, maakt ze kennis met Kyla, haar schuchtere buurvrouw.

Er ontstaat een intense vriendschap tussen moeder, zoon en buurvrouw waar ze alle drie sterker van worden.

Malky is als kind seksueel misbruikt door een priester die hij vertrouwde en naar wie hij opkeek. Nu gaat hij de strijd aan met de demonen uit zijn verleden.

Malky is een hardwerkende man van middelbare leeftijd. Maar zijn leven gaat gebukt onder onzekerheden en psychische problemen.

Op jonge leeftijd is hij seksueel misbruikt door een priester die hij vertrouwde en naar wie hij opkeek. Hier wordt hij steeds opnieuw mee geconfronteerd.

Op het Internationale Filmfestival van Berlijn werden beide hoofdrolspelers onderscheiden met de prijs voor beste acteur en beste actrice.

Het is een week voor het jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay wanneer er een brief arriveert voor Geoff.

Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte.

Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans. Speciaal agent Vogel wordt naar een afgelegen stad in een afgelegen bergdal gestuurd om de verdwijning van een zestienjarige te onderzoeken.

Hij speelt een Italiaanse politie-inspecteur die erom beroemd is al zijn toegewezen zaken op te lossen.

Al gebeurt dat niet altijd op een orthodoxe manier. In een dorp in de bergen wordt een meisje vermist. Al snel blijkt haar leerkracht een mogelijke dader te zijn, maar niemand kent zijn motief.

Als hij op de kunstacademie Elisabeth Paula Beer ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband Sebastian Koch , is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk.

De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw.

Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. Een jonge boekredacteur in New York wordt gedwongen een verontrustend hoofdstuk uit haar verleden onder ogen te zien wanneer een bestsellerauteur haar leven opnieuw betreedt.

De jonge schrijfster Alice voelt zich gevangen in een baan als junior redactrice en worstelt met haar writer's block. Wanneer ze onverwacht wordt gevraagd om een re-release van Milan Danekers boek Waking Eyes voor te bereiden, opent dat een deur naar pijnlijke herinneringen uit haar verleden.

Wat niemand weet: ze heeft Milan al als tiener ontmoet en het boek bevat deels haar eigen teksten en intieme details over haar relatie met Milan, die haar misbruikte.

Alice moet de kracht vinden om de schokkende gebeurtenissen die ze al die jaren verborgen heeft gehouden onder ogen te zien en beslissingen te nemen die uiteindelijk haar demonen moeten verdrijven.

Tegelijkertijd is Rivals Forever een pakkend familie-epos, vol liefde, vriendschap, wantrouwen en intriges. De een was een introverte uitvinder, ambachtsman en atleet terwijl de ander een visionair verkoopwonder was en een impulsieve rokkenjager.

Amelie haat het om ziek te zijn. Na een levensbedreigende astma-aanval wordt ze naar een speciale kliniek in de bergen gestuurd.

Amelie 13 woont in Berlijn en vindt zichzelf best een stoere stadsmeid. Ze laat zich door niemand vertellen wat ze wel en niet mag doen. Als ze voor de zoveelste keer een astma-aanval heeft gehad, sturen haar ouders haar naar een speciale kliniek in de bergen.

Daar vindt ze het helemaal niks, dus vlucht ze naar een plek waar niemand haar zal zoeken: de top van een berg. Als de kliniek en haar ouders zich realiseren dat ze weg is, wordt er een grote zoektocht gestart.

Intussen ontmoet Amelie in de bergen een jongen die Bart heet. Hij is nogal vreemd, maar op een gegeven moment redt hij haar leven.

Op dat moment beseft Amelie dat Bart eigenlijk veel cooler is dan ze dacht. Als hij hoort over haar ziekte, vertelt hij haar over de jaarlijkse Alpenvuren: magische vuren waarvan men zegt dat ze zieke mensen en dieren kunnen helpen genezen.

Zal het Amelie en Bart lukken de Alpenvuren te bereiken voordat ze weer zijn uitgedoofd? Uilenbal is het vervolg op de succesvolle film Kikkerdril en zeer geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die net is verhuisd. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp.

Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld.

Ivan en Chiara ontmoeten elkaar tijdens de voorbereidingen van de bruiloft van Ivan's broer en Chiara's beste vriendin.

De twee worden de twee stapelverliefd op elkaar. Ondanks dat Ivan vastberaden is niet de fout van zijn laatste relatie te herhalen en Chiara haar huwelijk niet op het spel wilt zetten, worden de twee stapel verliefd op elkaar.

Ze besluiten om de relatie voor slechts een paar dagen voort te zetten en het uit te maken wanneer de gasten van het huwelijk op het eiland arriveren.

Echter maakten zij dit plan zonder rekening te houden met de liefde. Een adembenemend waargebeurd verhaal gebaseerd op de gelijknamige The New York Times-bestseller.

Door een combinatie van geluk, humor en een constante aanvoer van drugs, wint hij het vertrouwen van de piraten en komt hij achter de ware verhalen achter de meest gezochte mannen op aarde.

Bij zijn terugkeer realiseert hij zich dat hij een mega deal in handen heeft en tot zijn grote verbazing wordt hij aangenomen door de CIA als adviseur.

Mozart in Love vertelt het levensverhaal van Wolfgang Amadeus Mozart in zijn zeer heftige Praagse periode. Het is Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen.

Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen.

Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Naar het gelijknamige boek van Remco Campert.

Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda Romy Louise Lauwers ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan.

In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen.

Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien. Eugenia keert van Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie, om voor haar vader te zorgen die een beroerte kreeg.

Als een Argentijnse pater familias een hartaanval overleeft, komt Eugenia meteen vanuit Parijs terug naar hun riante buitenhuis La Quietud.

Ondanks 15 jaar afwezigheid is er weinig veranderd. Ze houdt nog zielsveel van haar zus en haar moeder kan haar nog steeds niet uitstaan.

Langzaam raakt de sfeer dus verpest. Een oud familiegeheim komt ondertussen bovendrijven Een vader en zijn verwesterde zoon gaan samen de trouwuitnodigingen van zijn dochter persoonlijk afleveren aan elke gast.

Een oude lokale Palestijnse gewoonte Abu Shadi is een jarige gescheiden leraar die woont in Nazareth. Hij bereidt de bruiloft van zijn dochter voor.

Over een maand zal hij alleen wonen. Shadi, zijn zoon, die al jaren architect is in Rome, komt een paar dagen terug om hem te helpen bij de 'wajib' plicht om de huwelijksuitnodigingen van hand tot hand te verspreiden.

Terwijl ze vrienden en familie bezoeken, komen de spanningen tussen vader en zoon naar boven en testen ze hun uiteenlopende opvattingen over het leven.

Twee getrouwde stellen passen zich aan aan de enorme sociale en economische veranderingen die zich in de jaren tachtig tot heden in China voltrekken.

De film draait rond twee getrouwde koppels. Hij volgt hun ervaringen van de revolutionaire economische hervormingen en omwentelingen die plaatsvonden in China vanaf de jaren tachtig tot de dag van vandaag.

Families, vriendschappen, liefde en het lot verschuiven en golven samen met het tij van de geschiedenis. Wanneer de bejaarde verzorger van een lijkenhuis het lichaam van een jonge vrouw ontdekt die tijdens een protest is gedood, begint hij aan een magische odyssee om voor haar een fatsoenlijke begrafenis te regelen.

Hij brengt zijn dagen door met lichamen te tonen aan degenen die hun verloren dierbaren opzoeken. Wanneer protest uitbreekt in een nabijgelegen stad en het leger het huis gebruikt om burgerlijke slachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw.

Hij herinnert zich zijn persoonlijke verliezen en begint met een magische odyssee om haar een degelijke begrafenis te geven. Hij krijgt hiervoor de hulp van een mysterieuze grafdelver die verhalen over de doden verzamelt, een oude vrouw die naar haar reeds lang verloren dochter zoekt en de chauffeur van een lijkwagen die door zijn verleden wordt gekweld.

De charmante jarige Palestijn Salam werkt bij de crew van de populaire Palestijnse soapserie 'Tel Aviv on Fire', dat geproduceerd wordt in Ramallah.

Hij ontmoet de commandant daar, Assi, wiens vrouw groot fan is van de show. Om indruk te maken op zijn vrouw raakt Assi betrokken bij het schrijven van de show.

Voor Salam werkt dit ook gunstig, want hij krijgt al snel promotie. Maar de schrijfselen van Assi beginnen al snel te botsen met die van de financiers van de soapserie.

Marcos en Ana zijn 25 jaar getrouwd. Ze stellen zich vragen over de liefde, trouw en hun verlangens. Deze vragen leiden ertoe dat ze een beslissing nemen die de horizon van hun leven zal veranderen.

Marcos 53 , professor in de literatuur en Ana 50 , psychologe zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven.

Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel.

Maar als de jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk.

Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar.

De jarige Britt-Marie besluit haar man na 40 jaar huwelijk te verlaten. Om een nieuw leven voor zichzelf te kunnen beginnen, zal ze alleen wel haar vastgeroeste patronen moeten doorbreken.

De jarige Britt-Marie woont in een saaie stad en is behoorlijk vastgeroest in haar huwelijk. Als ze haar man na 40 jaar besluit te verlaten, moet ze haar oude patronen doorbreken.

Zal ze haar leven zoals ze het kent achter zich kunnen laten en haar hart open kunnen stellen voor verandering?

Op een afgelegen weg over de vlaktes van Tibet rijdt een truckchauffeur een schaap aan. Hierdoor ontmoet hij een jongeman, die graag een lift van hem wil.

Terwijl ze al rijdend praten bemerkt de chauffeur dat de jongeman een zilveren dolk aan zijn been heeft gegespt.

Als de chauffeur de jongeman op een tweesprong afzet, weet hij niet dat hun korte samenzijn alles heeft veranderd en dat hun beider lot vanaf dan met elkaar verbonden is.

De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Een verslag van de romantiek van de beroemde Franse beeldhouwer met Camille Claudel.

Op zijn 40ste krijgt hij eindelijk zijn eerste staatsopdracht. En ontmoet hij Camille Claudel, een jonge beeldhouwster die bij hem in het atelier aan de slag gaat.

Ze wordt zijn talentrijkste medewerkster, muze en geliefde. Een tienerjongen komt tijdens zijn zomervakantie terug naar zijn geboortestad op zoek naar liefde.

Een student keert uit Parijs terug naar zijn geboortestad aan de Middellandse Zee om er van de zomervakantie te genieten. Het strand, eindeloze nachten, feesten en vakantieliefjes; het leven is er zalig.

Een noodgedwongen familiereünie brengt na 20 jaar een zus weer in contact met haar broers. Ze komen bij elkaar omdat hun vader op sterven ligt in zijn villa in de buurt van Marseille.

Ze confronteren zichzelf met hun verloren idealen, met de geschiedenis die hen inhaalde, de mistroostigheden van hun leven. Een 'Native American' familie worstelt met geweld en alcohol, wanneer nieuws het Reservaat bereikt waar ze wonen dat de jongste zoon is overleden tijdens zijn militaire dienst in Afghanistan.

Ze krijgen het slechte nieuws dat Floyd, de jongste zoon van de familie en militair, in Afghanistan is gesneuveld. Het wachten begint op de thuiskomst van zijn lichaam, zodat hij in het reservaat begraven kan worden.

Middelste zoon Wesley is verslaafd aan alcohol. Het nieuws over de dood van zijn jongere broer dringt nauwelijks tot hem door. Zijn grootste zorg is om aan drank te komen.

Hij gaat dagelijks naar de drankwinkel net buiten het reservaat, die gerund wordt door een blanke familie. Een gewelddadig incident doet de gemoederen hoog oplaaien en maakt de verhoudingen nog ongemakkelijker.

Oudste zoon Raymond heeft een vrouw en twee kinderen en is herstellend van een alcoholverslaving. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de familie, maar lijkt niet opgewassen tegen de situatie, tot de zorgen om zijn broers hem tot actie dwingen.

Twee elkaar kruisende liefdesdriehoeken. Obsessie en verraad tegen de muziekscene in Austin, Texas.

Song to Song speelt zich af tegen de achtergrond van de muziekscene in Texas. De film focust op twee koppels; de worstelende liedjesschrijvers Faye en 'BV' enerzijds en muziekmagnaat Cook en de serveerster die hij versiert anderzijds.

Ze jagen succes na in een rock 'n roll landschap van verleiding en verraad. De excentrieke Dorothea voedt haar vijftienjarige zoon Jamie alleen op, zo goed als ze kan.

Maar ze is al 55 en van een andere generatie. Ze wonen in een groot pand, samen met verschillende andere huurders, onder wie twee jonge vrouwen die Dorothea helpen bij de opvoeding van de gevoelige en slimme jongen.

Omdat het huwelijk van Cindy en Dean op springen staat, besluiten ze om samen een hotelkamer te boeken, waar zij terugkijken op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die zij ooit deelden.

Ryan Gosling en Michelle Williams vormen een gelukkig stel in Blue Valentine , een film die op een kaleidoscopische manier een liefdesrelatie belicht, heen en weer springend in de tijd, waarvan je zo hoopt dat hij goed zal aflopen.

Joaquin Phoenix kwam 10 kg aan om wat envergure te verlenen aan zijn personage van cynische, drinkende en in onweerstaanbaar geestige wisecracks taterende filosofieprofessor.

Hoeft niet voor hem, vrezend dat zijn in onbruik geraakte lid dienst zal weigeren. Tijdens een diner luisteren ze een gesprek af dat voor hun relatie verregaande gevolgen zal hebben.

Elf segmenten die elk de liefde en het drama centraal stellen. Ode aan de stad der steden, aan de hand van elf kortfilms van uiteenlopende regisseurs.

Leuke casting ook: van een piepjonge Bradley Cooper tot krasse knar Eli Wallach. Theaterregisseur Caden is druk bezig enkele lastige zaken in zijn leven op orde te krijgen.

Zo probeert hij een levensechte replica van New York voor zijn nieuwste theaterproductie te realiseren, de diverse vrouwen in zijn leven onder controle te houden en op het einde van de dag alles te bespreken waaronder de reden waarom hij denkt dat hij sterft met zijn therapeute.

De vader van Rick las vroeger een verhaal over een Egyptische prins aan hem voor. Rick is tegenwoordig een scenarioschrijver en op zoek naar liefde en de betekenis van het leven.

De weg naar het Oosten rekt zich voor hem uit. Terrence Malicks Opus nummer 7. De dood van zijn ene broer en de miserabele leefomstandigheden van een andere wijzen hem op zijn narcistische, lege bestaan.

Zijn avonturen met vrouwen bieden ook al geen soelaas. Dan herinnert hij zich een sprookje over het Oosten dat zijn vader hem vroeger vertelde.

Misschien ligt zijn verlossing wel daar. Het zuiden van Frankrijk. Meesterillusionist Stanley Crawford onderzoekt een fraudezaak: een jongedame genaamd Sophie Baker, die een spiritueel medium beweert te zijn.

Maar wanneer Sophie bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich overgeven.

Colin Firth speelt in Magic in the Moonlight , een kostuumfilm van Woody Allen die zich afspeelt aan de Azurenkust in , een illusionist die door een artistieke familie wordt ingehuurd om na te gaan of een spiritualiste Emma Stone hen bedriegt of niet.

Hij raakt al snel onder de indruk van haar talenten Drama over de relatie tussen Marie Antoinette en een van haar lezeressen Sidonie Laborde aan de vooravond van de Franse revolutie.

Het hof van Versailles aan de vooravond van de Franse revolutie. Koningin Marie-Antoinette verneemt samen met haar lievelingshofdame dat de Bastille bestormd werd.

Het paleis loopt leeg en niemand beseft dat de laatste dagen van het oude regime zijn aangebroken. Misdaadthriller waarin een agent en een gangster het tegen elkaar moeten opnemen.

Julian en zijn broer Billy runnen een boksclub in Bangkok, welke dient als dekmantel voor een drugsoperatie.

Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Jenna naar Bangkok en zint op wraak. Ryan Gosling speelt haar zoon, eigenaar van een boksclub in Bangkok, die dienst doet als cover-up voor drugshandel.

Als zijn broer vermoord wordt, eist moeder volledige wraak. En die wordt het best koud geserveerd. Niet voor gevoelige zielen. Een kroniek van het leven van de achttiende eeuwse aristocraat Georgina, hertogin van Devonshire, die werd beschimpt om haar extravagante en persoonlijke leven.

Dertiger Brandon leidt in NYC een routinematig dubbelleven: na kantoortijd gaat hij op vrouwenjacht en bevredigt zijn seksverslaving. Hij heeft zijn leven onder controle, tot zijn eigenzinnige zusje Sissy komt logeren.

Shame is een genadeloos mooi portret van een aan seks verslaafde New Yorker. McQueens fetisj-acteur Michael Fassbender schittert als een zelfzekere topfinancier die finaal uit de bocht giert omdat hij, verblind door zijn lusten, de noodkreet van zijn dierbaren niet opmerkt.

Knock out cinema! In het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijke huwelijk plaatsvinden van een jong Deens stel.

Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren. De fantastische Trine Dyrholm speelt Ida, die naar Sorrento reist om er het huwelijk van haar dochter te vieren.

Haar ex is er ook, met zijn nieuwe jonge vriendin. Ida is net van kanker genezen en wil vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk in haar leven beginnen.

Dan ontmoet ze de vader van de bruid. Drie vrouwen die onafhankelijk van elkaar leven, blijken met elkaar verbonden. Elizabeth zoekt haar moeder, Karen zoekt haar dochter en Lucy zoekt een kind.

Als jarig meisje raakt Karen Annette Bening zwanger, maar ze geeft haar kind noodgedwongen af voor adoptie. Jaren later volgen we haar opnieuw, en haar 'verloren' dochter Naomi Watts.

Mother and Child is een ontroerend vrouwenportret. Twee jongens van 11 jaar krijgen ruzie. Hun ouders komen bij elkaar om de zaak bij te leggen. Maar hoe beschaafd zijn zij eigenlijk zelf?

Ze spelen twee koppels die op een nette, verstandige en bovenal beschaafde manier een lichtjes uit de hand gelopen gevecht tussen hun kinderen willen uitpraten.

Bljkt dat even tegen te vallen, tot groot jolijt van de toeschouwer! Bitterzoet lieffdesdrama met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard.

Hij woont met zijn 5-jarig zoontje in Antibes, zij werkt er als orka-trainster. Bij een vreselijk ongeval in het zwembad verliest ze beide onderbenen.

Ze vormen een vreemd koppel, zeker als zij zich ontpopt als zijn manager bij de illegale vechtkampen die ze aan de zelfkant van de samenleving organiseren.

Hyperintelligente seriemoordenaar ziet elke moord als een kunstwerk De hyperintelligente Jack ontwikkelt zich over een periode van twaalf jaar tot een zeer ervaren seriemoordenaar.

Jack ziet elke moord als een kunstwerk op zich en bespreekt zijn gedachten hierover met de mysterieuze Verge. De negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten.

Guy Pearce haalt al zijn innerlijke duivels boven in de neo-western Brimstone. Hij speelt een meedogenloze dominee die het leven van zijn parochianen wil vergallen, zeker dat van de vrouwen.

Dakota Fanning tart Gods heilig man met de steun van Carice van Houten. De zoals altijd uitstekende Tilda Swinton is de verveelde vrouw van een schatrijke Italiaanse industrieel.

In de jaren voor Wereldoorlog II moet hij het land toespreken. Niet zo eng, ware het niet dat hij een onverbeterlijke stotteraar was.

Geoffrey Rush wordt zijn tegendraadse logopedist. Klinkt niet spannend? Een huisvrouw geniet van het goede leven in New York totdat een acute crisis haar dwingt om zich een meer bescheiden levensstijl aan te meten in San Francisco.

Ze dan ook weergaloos als de half alcoholistische dame met kapsones die op een heerlijke manier van de sociale ladder dendert en wanhopig probeert er via een lucratief huwelijk weer bovenop te geraken.

Ze verhuist noodgedwongen van een riant appartement in New York naar het flatje van haar zus in San Francisco, waar haar queeste zal beginnen.

Moskou, Na bijna dertig jaar aan de macht te zijn geweest, wordt de Sovjet dictator Josef Stalin ziek en sterft.

Nu strijden de leden van de Raad van Ministers om macht. Op 2 maart , in het midden van de nacht, krijgt Joseph Stalin een beroerte.

Stalin, "de vader van de mensen", regeerde met absolute macht over het volk van Rusland. Twee dagen later werd hij dood verklaard. In deze twee dagen heerst er een hevige concurrentieslag voor het verkrijgen van de hoogste macht.

Zijn ministers bakkeleien over de controle; sommige willen positieve veranderingen in de Sovjet-Unie, andere hebben meer sinistere motieven. Wat volgt zijn twee dagen van waanzin, perversiteit en onmenselijkheid.

Een bedrieger, Irving Rosenfeld, samen met zijn partner Sydney Prosser, worden gedwongen om te werken voor een wilde F. Agent, Richie DiMaso, die hen in een wereld van Jersey power brokers en de maffia duwt.

Smullen is het van deze 70's lookalike van The Sting, waarin lomige dikzak Christian Bale hij vrat zich met cheeseburgers 20 kg vetter door Bradley Cooper als een ambitieuze FBI-agent wordt opgejaagd om te infiltreren bij de maffia.

Echtgenote Jennifer Lawrence raakt ondertussen aan de drank en dreigt hun zorgvuldig uitgewerkt plan voortijdig te laten kapseizen.

O ja, Amy Adams schittert als de minares van Bale. American Hustle is, u merkt het, smullen! Een gepensioneerde orkestdirigent is op vakantie met zijn dochter en zijn beste vriend, een filmregisseur, in de Alpen wanneer hij een uitnodiging ontvangt van koningin Elisabeth II om op te treden voor de verjaardag van Prins Philip.

Twee oude heren Michael Caine als orkestdirigent op rust en Harvey Keitel, een regisseur in pre-productie van zijn laatste film genieten van een luxevakantie in een Zwitsers kuuroord.

Hun meaning of life hebben ze nog niet achterhaald. Een opdracht van Koninging Elisabeth verstoort hun rust. Youth van Paolo Sorrentino is lavende l'art pour l'art.

The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing Benedict Cumberbatch , de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.

In de winter van werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg.

Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen.

Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. Een ontroerend en sfeervol verhaal genomineerd voor 5 Oscars over liefde, intimiteit en de risico's ervan in de moderne digitale wereld.

Los Angeles in de nabije toekomst. Een hartverwarmende Joaquin Phoenix wordt verliefd op de stem van computerprogramma Scarlett Johansson, je zou voor minder dat singles moet opvrolijken.

Door zijn recente scheiding van Amy Adams zit hij namelijk met een Mount Everest van een depressie. Her is het zoveelste briljante speeltje van Spike Jonze, die voor zijn scenario trouwens een Oscar won.

Philomena Lee raakt als tiener in zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd.

Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Stephen Frears is na Dangerous Liaisons en The Queen opnieuw in topvorm met dit even komische als aangrijpende verslag over de zoektocht van een moeder naar haar, in de de jaren '50 door de katholieke kerk ontnomen zoontje.

Los Angeles, Na de dood van zijn partner, heeft George moeite zijn leven weer op de rails te krijgen. Colin Firth was nooit zo goed als in deze film zijn Oscar volgde pas het jaar nadien voor The King's Speech , een ingetogen Julianne Moore speelt zijn steun en toeverlaat, nadat zijn geliefde stierf in een auto-ongeluk.

Een revelatie! Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? Een Argentijnse instantklassieker.

Elk verhaal begint met een piepklein lontje dat zorgt voor heerlijk catastrofaal, figuurlijk vuurwerk. Wild Tales is een explosie van briljante vondsten, scherpe dialogen en dito cinema.

Een must. Een vrouw wordt aangenomen als dienstmaagd van een Japanse erfgename, maar stiekem is ze betrokken bij een complot om haar te bedriegen.

In het door Japan bezette Korea van de jaren 30 wil een oplichter het fortuin buitmaken van een vrouw van goede komaf.

Om dit te bereiken huurt hij een jonge, vrouwelijke zakkenroller in. De zakkenroller infiltreert bij de rijke vrouw door te gaan werken als dienstmeisje.

Het plan is dat zij de vrouw gaat verleiden. Maar de bedoelingen van de zakkenroller zijn duisterder dan iedereen denkt. In het Midden-Oosten ontdekken ze het tragische lot van hun moeder.

De grote doorbraak voor de Frans-Canadese regisseur Denis Villeneuve. Een tweelingbroer en -zus krijgen na het overlijden van hun moeder twee brieven.

De sleutel tot hun verhaal ligt in het Midden Oosten, daar reizen ze naartoe. Incendies is een uppercut van een puzzelfilm.

Oost-Berlijn, Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onder de duim gehouden door het Ministerium für Staatssicherheit Stasi , de Oost-Duitse geheime politie.

Het doel van de Stasi: alles te weten komen. Onvergetelijke Oscarwinnaar die zich afspeelt in Oost-Berlijn, enkele jaren voor de val van de muur.

Een stasi-agent krijgt de opdracht om een flamboyante toneelauteur en diens aantrekkelijke vrouw, een steractrice, af te luisteren. Niet om politieke redenen, zoals hij eerst vermoedt, maar omdat zijn overste de actrice in zijn bed wil krijgen.

Onze spion besluit daarom het theaterkoppel een handje te helpen, al pleegt hij daarmee hoogverraad. Onderhuids spannend tot aan de finale.

Een ongepubliceerde schrijver keert terug naar zijn geboorteplaats waar hij sponsors zoekt om zijn boek te publiceren.

Meer en meer krijgt hij te maken met de verslechterende gokverslaving van zijn vader. Sinan is een grote literatuurliefhebber en droomt er al jaren van om schrijver te worden.

Het zijn echter de schulden van zijn vader die hem inhalen. Een weesjongen uit de sloppen van Mumbai doet mee aan een televisieprogramma en staat op het punt 20 miljoen rupies te winnen.

In de pauze van het programma wordt hij gearresteerd, want de politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten.

Onweerstaanbare feelgood -film van Danny " Trainspotting " Boyle, die zelfs de meest cynische kijker overstag laat gaan.

Hij wordt beschuldigd van valsspelerij en dreigt daarmee ook de liefde van zijn leven te verliezen. Slumdog Millionaire was goed voor acht Oscars.

Charlie Logan Lerman is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft.

Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Een onverwachte gebeurtenis brengt heel veel teweeg in de gezellige en gelukkige winkeldiefstal-familie.

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin.

Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Experimentele documentaire van Ari Folman is geanimeerde weergave van Folmans zoektocht naar de slachting in het Palestijnse vluchtelingenkamp Sabra en Shatila in De vriend wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een grote groep van 26 honden.

Precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in ! De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven.

Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, samen met twee vrienden badend in de buurt van Beiroet. Hij ervaart dan de vitale behoefte om de waarheid te ontdekken over dat specifieke moment in de geschiedenis en over zichzelf.

Om daarin te slagen besluit hij zijn vroegere oorlogskameraden verspreid over de wereld op te zoeken en te interviewen. Hoe dieper Ari in zijn persoonlijke verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar boven komen.

Rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnengekomen ontstaat een adembenemende chaos.

In het station schrijft Dora brieven in opdracht van analfabeten. Maar ze posten doet ze niet. Vechtend tegen de corrupte bureaucratie begint Dima aan een missie om de bewoners van een oud gebouw te redden, terwijl zijn tegenstanders alles op alles zetten om hun fouten weg te moffelen.

Compromisloze aanklacht tegen de Russische corruptie. Een jonge loodgieter ontdekt bij het dichten van een lek in het gigantische flatgebouw waar hij woont een barst die de hele constructie zal doen instorten.

De oorzaak ligt in de frauduleuze oplevering van het gebouw, met een duidelijke link naar het stadhuis. Daar willen ze er alles aan doen om te vermijden dat mensen in volle winter uit hun appartement verdreven moeten worden.

Nog liever zien zij het gebouw instorten. Om nooit te vergeten. Aydin runt een hotelletje samen met zijn jonge vrouw en zijn zus.

De gepensioneerde acteur Aydin runt een hotelletje in centraal Anatolia samen met zijn jonge vrouw Nihal, met wie hij een stormachtige relatie heeft, en zijn zus Necla, die nog steeds haar recente scheiding verwerkt.

Japanse Oscarwinnaar. Een cellist verliest door het failliet van zijn orkest zijn baan en verhuist met zijn vrouw terug naar hun geboortedorp. Hij vindt er een job bij een begrafenisondernemer.

Zijn familie vindt dat maar een trieste en onwaardige bedoening, maar zelf maakt hij er een symbolische erezaak van. Hij ziet zichzelf als een tussenpersoon tussen de levenden en de doden.

Met veel humor gebrachte metafysische overpeinzing. Na een emotionele scheiding gaat Lucas aan de slag bij een peuterschool, maar zijn leven stort in als hij ten onrechte wordt beschuldigd van kindermisbruik.

Mads Mikkelsen is een graag geziene dorpsonderwijzer die volledig ten onrechte van kindermisbruik wordt beschuldigd. Alleen is het niet zo evident om zijn onschuld te bewijzen.

Jagten was de grote comeback van Thomas "Festen" Vinterberg en zou het tot aan de Oscars brengen. Mikkelsen kreeg een Palm voor zijn onvergetelijke vertolking.

Wat maakt ons menselijk? Een indrukwekkende kijk op de hedendaagse samenleving, afgewisseld met prachtige beelden van onze planeet.

Fotograaf Yann Arthus-Bertrands odyssee langs alle continenten resulteert in een ongewoon sterk aangrijpend portret van de onze planeet.

Zijn methode: laat een mens voor een zwart scherm plaatsnemen en stel wereldwijd dezelfde vragen, je krijgt wereldwijd andere antwoorden.

Warm aanbevolen! U zal lachen, kwaad worden, huilen en weer lachen Gewelddadig en flitsend gefilmd epos over het harde leven in een grote sloppenwijk van Rio de Janeiro, waaruit moeilijk te ontsnappen valt.

Exhubirant meesterwerk over de coming of age van twee jongeren in een sloppenwijk in Rio de Janeiro. De afgelopen 40 jaar heeft de Braziliaanse fotograaf door de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid.

Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal grootse gebeurtenissen van onze tijd; internationale conflicten, hongersnood en exodus.

Daarna begon hij aan de ontdekking van schitterende landschappen en wilde fauna en flora. Deze prachtige documentaire werd bekroond met de speciale Juryprijs Un Certain Regard op het Filmfestival van Cannes Simin wil samen met haar man Nader en dochter Termeh Iran verlaten.

Ze heeft alles al geregeld en staat erop om in het buitenland een nieuw leven te beginnen, als Nader toch zijn bedenkingen heeft.

Een echtpaar in Teheran staat voor een verscheurende keuze: blijven wonen in een appartement om zo voor een dementerende ouder te blijven zorgen, ofwel verhuizen naar het buitenland om hun briljante zoon een betere toekomst te verschaffen.

Schokkend onderzoek naar de Indonesische omgang met de massamoord op een miljoen vermeende communisten in en Na de met prijzen overladen documentaire The Act of Killing vervolgt regisseur Oppenheimer met The Look of Silence zijn onderzoek naar de Indonesische omgang met de massamoord op een miljoen vermeende communisten in en Als Adi, zelf geboren na de gruwelijke genocide, ontdekt hoe zijn oudste broer destijds is omgekomen, gaat hij de confrontatie aan met de mannen die verantwoordelijk waren voor de dood van zijn broer.

Zo tracht hij de angstvallige stilte van de overlevenden te doorbreken — iets dat bijna onmogelijk is in een land waar de daders door de huidige regering nog altijd als helden worden gezien.

In , na de zege van Franco, ontmoet de jarige Ofelia in barre omstandigheden op een nacht een mysterieuze faun, die haar vertelt dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

Voor finaal door te breken met The Shape of Water , regisseerde Guillermo del Toro dit volstrekt orginele pareltje dat zich afspeelt aan het einde van de Spaanse burgeroorlog.

Onze heldin Ofelia heeft een vreselijke stiefvader, een sadistische Franco-getrouwe Sergi Lopez in de rol van zijn leven , die ieders leven verzuurt.

Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek: Pan, de bewaker van een mysterieus labyrint in haar buurt, laat haar dromen over haar echte vader. Pan's Labyrinth werd een sprookje voor volwassenen.

In een stad aan de oevers van de Ganges raken vier mensen willens nillens bij elkaar betrokken, omdat ze de strikte regels van het kastesysteem niet aanvaarden.

Indrukwekkend Indiaas debuut dat wereldwijd in de prijzen viel. Biografisch drama met Bryan Cranston als de omstreden scriptschrijver Dalton Trumbo, een slachtoffer van de klopjacht op communisten in Hollywood.

Dalton Trumbo was in een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Aangezien hij niet meer onder zijn eigen naam kon werken, schreef hij verder onder een pseudoniem.

Desondanks slaagde Dalton erin om enkel met de kracht van woorden en zijn scherpe geest nog 2 Oscars te winnen. Aan zijn anonimiteit kwam in een einde toen zijn echte naam aan de klassiekers Exodus en Spartacus werd gekoppeld en het zwarte lijsten tijdperk tot een einde kwam.

Deze film volgt de haatcampagne van de Amerikaanse verslaggever Edward R. Murrow in de jaren In zijn tweede film als regisseur volgt George Clooney de eigenwijze Amerikaanse tv-journalist Edward R.

Murrow, die in de jaren '50 ten strijde trok tegen de communistische heksenjacht van senator Joseph McCarthy.

In haarscherp zwart-wit tonen ze valsheid, de onterechte en schrijnende aanpak van een man die aan de foute kant van de geschiedenis stond. Een boeiende les in onafhankelijke journalistiek en hoe die nog altijd even belangrijk blijft.

De aanslag op de Amerikaanse president John F. Kennedy, verteld vanuit het perspectief van de mensen om hem heen. Parkland is de naam van het hospitaal in Dallas waar John F.

Kennedy op 22 november overleed. De film is een indringend, caleidoscopisch verslag van die dag, verteld vanuit het standpunt van mensen die er nauw bij betrokken waren; van de verpleegster in het ziekenhuis tot FBI-agenten en zelfs Abraham Zapruder, die met zijn 8mm-camera de moord gefilmd had.

Documentaire over het onderzoek naar de onopgeloste moord op President George W. Bush in Chicago. Inventieve faux-documentaire opgenomen in waarin ze de toekomstige moord op de toenmalige president George Bush Jr.

Die wordt in aan een hotel in Chicago neergeschoten. Gelukkig geen self fullfilling prophecy , wel sterk staaltje zinsbegoochelende cinema. The King versus The President zeg maar.

Zijn hulp zou in de strijd tegen het drugsmisbruik bij de jeugd goed van pas kunnen komen, denkt hij. Nixon wil hem eerst niet ontvangen, maar zijn spindoctors begrijpen meteen de niet te versmaden impact die hun ontmoeting kan hebben op het imago van de president.

De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Een fascinerend, uniek portret van een politicus in de snelkookpan van een schandaal. De Amerikaanse politicus Anthony Weiner kwam in in opspraak vanwege sexting — het leidde tot zijn aftreden als congreslid.

Twee jaar later maakt hij een onverwachte politieke comeback door zich te mengen in de race om het burgemeesterschap van New York, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor zijn vrouw Huma Abedin, belangrijk adviseur van Hillary Clinton.

Peter Paul Muller won een Gouden Kalf voor zijn titelrrol in Bram Fischer , waarin hij een advocaat speelt die Nelson Mandela en zijn medestanders verdedigde tijdens het Rivonia-proces.

Dit wereldberoemde proces is van historisch belang in de latere afschaffing van de Apartheid in Zuid-Afrika. Politieke thriller over Irak-huurling die niet gelooft dat zijn vriend in Irak bij ongeluk om het leven is gekomen.

Route Irish van dubbel Gouden Palm winnaar Ken Loach verlaat de paden van de Britse kitchensinkdrama's en focust op een man die weigert te geloven dat zijn vriend in Irak door een ongeluk om het leven kwam.

Hij trekt zelf op onderzoek, in een land in volle oorlog. Spanje, Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp.

Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn, stuiten op twee lijken en moeten de moordenaar onder ogen komen die al jaren het dorp in de ban houdt.

Sterke, minimalistische Spaanse politiefilm over twee Madrileense agenten die de moord op twee tienerzussen onderzoeken in een afgelegen negorij.

Niets is wat het lijkt in La Isla Minima , of zoals men wel eens zegt: less is more. Dolores Dreier leeft het leven van een jonge student totdat haar beste vriendin op brute wijze wordt vermoord.

Twee jaar later is zij de enige die beschuldigd wordt van de misdaad die grote media-aandacht krijgt Als de beste vriendin van Dolores wordt vermoord tijdens een huisfeestje, wordt zij als enige verdachte aangewezen en aan haar zorgeloze studentenleven komt direct een einde.

Ze komt terecht in een mediacircus en iedereen heeft een mening over haar schuld of onschuld. Haar ouders en een advocaat helpen haar met een verdedigingsstrategie, maar de spanning neemt toe en geheimen komen uit.

Dan maakt Dolores ook nog een belangrijke fout Een man wordt ontvoerd en gegijzeld en vervolgens 20 jaar lang eenzaam opgesloten. Wanneer hij op onverklaarbare wijze weer wordt losgelaten begint zijn missie om te ontdekken wie hem al die tijd heeft opgesloten.

Langzamerhand raakt hij verstrikt in een web van samenzwering en kwelling. Zuid-Koreaanse meesterlijke wraakthriller over een man die na 15 jaar cel plotseling vrijkomt.

Hij werd ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn vrouw en krijgt nu enkel een mobiele telefoon en een portefeuille met wat geld.

Als de telefoon rinkelt start een ongeziene queeste naar zijn kwelduivel. Old Boy is ook bekend als 'die film met de man met de hamer' Na een bizarre ontmoeting op een feestje wordt een jazzsaxofonist vals beschuldigd voor de moord op zijn vrouw en naar de gevangenis gestuurd, waar hij op onverklaarbare wijze verandert in een jonge monteur en een nieuw leven begint te leiden.

Een saxofonist Bill Pullman wordt ervan beschuldigd zijn overspelige vrouw Patricia Arquette te hebben vermoord. Maar is dat wel zo.

The Imposter is een bloedstollende film die balanceert op de grens van waargebeurd misdaadverhaal en eigentijdse film noir.

Op een nacht vindt de Spaanse politie een verwarde jongeman die beweert ontvoerd en jarenlang misbruikt te zijn geweest. Zijn verhaal lijkt overeen te komen met een onopgeloste verdwijningszaak in de USA.

Soms is de realiteit vreemder dan fictie - een van de strafste documentaires die u ooit zal zien. In zijn eerste Gouden Palm-winnaar volgt Michael Haneke enkele vreemde voorvallen in een streng protestants Duits dorpje aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.

Mensen verongelukken, sterven er zelfs op merkwaardige wijze. Kinderen lijken daders. De schoolmeester vertelt. Indrukwekkende parabel waarin Haneke op zoek gaat naar de bronnen van het kwaad.

In het waanzinnig originele White God beslist de Hongaarse regering dat vanaf nu enkel rashonden gehouden mogen worden.

Alle bastaard en andere straathonden zijn "cani non grata. De honden komen in opstand tegen de dictatoriale beslissing en enkel Lili en Hagen kunnen de revolutie een halt toeroepen.

Kevin vermoordt twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een aantal medescholieren. In de nasleep van het bloedbad worstelt zijn moeder Eva met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid.

Kevin begaat twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een verschrikkelijke daad op zijn middelbare school.

In de nasleep worstelt zijn moeder Eva met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid. De relatie met haar zoon verliep vanaf de eerste jaren al moeizaam, maar nu wordt ze geconfronteerd met het ultieme taboe: heeft ze eigenlijk ooit van haar zoon gehouden?

Naar de gelijknamige internationale bestseller van Lionel Shriver. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn.

Tot er opeens schoten te horen zijn. Het leven van Simon Jesse Eisenberg verandert volledig als zijn fysieke dubbelganger bij hetzelfde bedrijf komt te werken.

Maar alles verandert wanneer James, zijn fysieke dubbelganger, bij hetzelfde bedrijf komt werken. In tegenstelling tot Simon, loopt hij over van zelfvertrouwen, is hij charismatisch en populair bij vrouwen.

Simon ziet zijn nachtmerrie werkelijkheid worden als James zijn leven langzaam maar zeker overneemt. In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw.

Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Agent Asger Holm is met flinke tegenzin verbannen naar de meldkamer.

De zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder begint. De jonge regisseur Gustav Möller maakte met deze ijzersterke thriller zijn speelfilmdebuut, die binnenkort Amerikaanse remake krijgt.

Tergend spannend! Pakkende psychologische crime thriller vol suspense tegen de achtergrond van massale straatprotesten in Madrid en het bezoek van Paus Benedictus XVI aan de stad.

In een bloedheet Madrid is een seriemoordenaar aan de slag. Hij heeft het gemunt op ietsje oudere vrouwen. Twee politiemannen onderzoeken de zaak, maar blijken altijd net een stapje te traag om hem te kunnen vatten.

Ze hebben dan ook af te rekenen met hun eigen demonen. Straathoertje Kelly en de jarige Joanna vinden een schuilplaats in een openbaar toilet. Joanne heeft gescheurde kleding, het gezicht van Kelly is gekneusd en begint te zwellen.

Er is iets gebeurd, maar wat? Een straatmadeliefje en een elfjarig meisje vluchten van Londen naar Brighton. Het meisje werd met geweld uit de klauwen van een pedofiel gered.

Die bekocht zijn droeve lust met zijn leven. Hun pooier zit hen achterna. Inspecteur Jaime staat voor een raadsel bij de mysterieuze verdwijning van een lichaam uit een mortuarium.

Wanneer het lijk van een femme fatale uit het lijkenhuis verdwijnt, wordt haar echtgenoot meteen de hoofdverdachte.

Het onderzoek van de politie start ook in die richting maar al snel blijken er meerdere mogelijke pistes te onderzoeken. En dan komen ze tot een vreemde ontdekking.

Nadat een emotionele uitwisseling tussen een Libanese christen en een Palestijnse vluchteling escaleert, belanden de mannen in een rechtszaak die nationale aandacht krijgt.

Toni, een Libanese christen, geeft de planten op zijn balkon water. Het water druppelt ongewild op het hoofd van Yasser, een Palestijnse ploegbaas op een nabijgelegen werf.

Er ontstaat een hevige ruzie. Yasser is woest en beledigt Toni. Toni besluit om Yasser daarvoor gerechtelijk te vervolgen. Dat leidt tot een lang proces waarbij Palestijnen en Libanese christenen met elkaar in de clinch gaan.

Wanneer zijn vriendin Alex door een vreemde verkracht en ernstig verminkt achter gelaten wordt, besluit Marcus samen met zijn vriend Pierre, de ex van Alex, op zoek te gaan naar de dader.

Twee Kung Fu specialisten: hij komt uit het zuiden van China, zij komt uit het noorden. Hun wegen kruisen op de avond van de Japanse invasie in Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat van Jean-Claude Romand, die op 9 januari zijn vrouw, twee kinderen en zijn beide ouders vermoordde.

Actrice Nicole Garcia regisseert de fantastische Daniel Auteuil in dit op ware feiten gebaseerde verhaal over een man die zijn werk verloor, maar dat aan de buitenwereld niet vertelde en er zo jarenlang een dubbelleven op na hield.

L'adversaire komt, zeker door Auteuils ingehouden glansrol, aan als een mokerslag. Ex-zeeman vindt op een vrachtschip zijn oude maten terug maar merkt al snel dat ze niet allemaal te vertrouwen zijn.

IJslandse thriller over een ex-gevangene die zijn oude baan als zeeman weer oppakt om geld te verdienen en zo zijn broer uit de handen van de maffia te houden.

Op de vaart van IJsland naar Rotterdam ontdekt hij dat hij zijn collega's niet kan vertrouwen. Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig protestants boerendorpje in het Noorden van Duitsland opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen.

Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in brand en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld.

De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen, die steeds meer neigen naar rituele straffen, en komt steeds dichter bij de verschrikkelijke waarheid.

Italiaanse verfilming van de wereldwijde bestseller "Het Diner" van Herman Koch naar een vrij bewerkt script.

Twee broers en hun echtgenoten worden geconfronteerd met een uitzending op TV van beelden van een mishandeling en dood van een zwerfster.

De gevolgen voor beider families zijn desastreus. Italiaanse remake van Herman Kochs "Het Diner". Wat begon als een fijn avondje uit, ontaardt al snel in een met vlijmscherpe dialogen opgevrolijkte broedertwist met ongewisse afloop.

Christopher Plummer vertolkt een oude man die kampt met geheugenverlies. Hij ontdekte namelijk pas dat de Nazi die verantwoordelijk was voor de moord op zijn gezin, in de USA verblijft.

Christopher Plummer hij speelde alle pianostukjes uit de film zelf in vertolkt een oude man die kampt met geheugenverlies.

Dat wordt a hell of a roadtrip! De komst van buitenstaander Borgman in een villawijk is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond een welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

De komst van Borgman in een riante villawijk zorgt voor een verontrustend, langzaam opgebouwd rep en roer. Als hij intrekt bij een stel upper-bourgeois met drie al even bekakte kinderen, vallen de maskers.

Geniet ervan! Als een oude bajesklant hoort dat zijn dochter ziek wordt, beraamt hij met een groep medegevangenen een gewaagd plan om uit de gevangenis te ontsnappen.

Maar kunnen ze wel aan het oplettende oog van de sadistische hoofdgevangene Rizza ontsnappen? Maar kunnen ze aan het oplettende oog van de sadistische hoofdgevangene Rizza Damian Lewis ontsnappen?

De tragische ondergang van een gerespecteerde monnik. Spanje, begin 17e eeuw. Ambrosio is de meest geprezen monnik van Madrid.

Doordat hij sinds zijn vroegste jeugd binnen de abdijmuren heeft geleefd, is hij met dertig jaar uitgegroeid tot de meest vrome man in de stad.

Dan ontdekt hij echter dat het kwaad zijn klooster is binnengedrongen

Cinecenter

Cinecenter COVID19 Information:

Die Übersetzerin bekommt mit, dass gerade eine Drogenlieferung auf dem Weg Cinecenter Paris ist und schafft es, die Beschlagnahmung der Drogen zu sabotieren. Oktober bis zum Schon kurz nach den ersten Sonnenstrahlen, die den Sommer Cinecenter, sehen die beiden Abenteurer die ersten Bären, die aus ihren Höhlen gekrochen kommen. Olympia Live Im Internet so Dance Dance Dance 2019 Kandidaten sie unter anderem auf eine hochemotionale Renato Pozzetto mit Mutterkomplexen, einen depressiven Imam, einen Mann mit politisch-erotischen Träumen, einen mysteriösen Fremden mit freudschen Zügen, einen übermoralischen Polizisten und auf ihre feministische Nichte, Aufschneiderische Reden ihr Kopftuch nach einem missglückten Friseur-Besuch gerade recht kommt. Altersfreigabe: noch nicht bekannt in Kürze bei uns! Viele Jahre später ist Salvador Mallo jetzt: Antonio Banderas ein gefeierter Regisseur, einer der erfolgreichsten Filmschaffenden Spaniens, und blickt auf ein ereignisreiches Leben voller Exzesse, Erfolge und Verluste zurück. Erektionsstörungen, die besten Sexstellungen, der Tom Hardy Filmek Orgasmus: Es gab und gibt für Dr. Cinecenter Heute Wochenende kompl. Drachenreiter Overdrive Streaming Bleibt uns Playmobil Film jeden Fall gewogen und vor allem gesund. Mitte des Online gekaufte Karten können bis 1 Stunde vor Vorstellungsbeginn online storniert werden! Das Besondere an diesem Film: er zeigt auch die Schattenseiten des Musikerdaseins, erzählt von Versagens- und Verlustängsten und davon, wie schmal der Grat zwischen Triumph und Desaster sein kann — Kunst als Hochseilakt. Nur so kann er den Van bezahlen. Schon kurz nach den ersten Sonnenstrahlen, die den Sommer ankündigen, sehen die beiden Abenteurer die ersten Bären, die aus Cinecenter Höhlen gekrochen kommen. Kino - Cine-Center - in Cloppenburg. Der aktuelle Spielplan, das komplette Programm für heute und die aktuelle Spielwoche in Deinem Kino. Kino - Cine Center - in Wien. Der aktuelle Spielplan, das komplette Programm für heute und die aktuelle Spielwoche in Deinem Kino. Aktuelles Kinoprogramm für Cine-Center · Cloppenburg · Kinoprogramm · KINO.​de.

Koppies had al vanaf het begin ruzie met de gebouweneigenaar, verbouwingen waren niet op tijd klaar en ook het aanbrengen van zonweringen leverde problemen op.

Koppies trok zich na twee jaar al terug. Cinecenter ging in eerste instantie samenwerken met Filmtheater de Uitkijk en sloot zich later aan bij Cineville.

Naast Cinecenter is op Lijnbaansgracht een politiebureau gevestigd in nieuwbouw uit dezelfde tijd als de bioscoop; tegenover de bioscoop aan de overzijde van de Lijnbaansgracht ligt cultureel centrum Melkweg , nog refererend aan de oude fabriek.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Doorverwezen vanaf Cinecenter. Categorie : Bioscoop in Amsterdam. Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata.

Naamruimten Artikel Overleg. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Aangrijpende levenskroniek naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Na de dood van zijn vrouw trekt de jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen.

Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde.

Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Een succesvol schrijver keert terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Wat bedoeld was als een laatste samenzijn, wordt een middag vol vurige dialogen en intens voelbare spanning.

Louis Gaspard Ulliel is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is.

De jarige Cobain loopt weg uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en een zwervend bestaan leidt.

Nadat Cobain Mia dwingt om hulp te zoeken voor haarzelf en de baby, lopen de dingen uit de hand…. De jarige Cobain Bas Keizer loopt weg uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en een zwervend bestaan leidt.

Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een familiedrama rond de door al het wereldleed gekwelde broer Thomas.

Nadat de depressieve Thomas 57 op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten.

Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje.

Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer.

Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Beth is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis en wil de voogdij over haar zoon.

Beth is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis na een lange periode en wil wanhopig opnieuw contact leggen met haar zoon.

Maar haar zus Gabby en haar man hebben de wettelijke voogdij van het kind overgenomen en zijn er niet van overtuigd dat ze klaar is om de voogdij te delen.

Beth heeft geen relatie met de jongen, die haar 'tante' noemt en haar behandelt als een vreemde. Misschien heeft ze gelijk, maar haar onstuimige persoonlijkheid dreigt haar voortdurend te veranderen.

Als de jonge Marokkaanse surfer Fettah verliefd wordt op de Nederlandse Alexandra, wordt hij pas echt geconfronteerd met de enorme kloof die gaapt tussen hem en zijn leeftijdsgenoten uit West-Europa.

De jonge Marokkaanse visser Fettah Fettah Lamara kan zich meten met de beste Europese surfers die zijn dorp jaarlijks aandoen.

Wanneer hij verliefd wordt op de Nederlandse Alexandra Thekla Reuten , wordt hij pas echt geconfronteerd met de enorme kloof die gaapt tussen hem en zijn leeftijdsgenoten uit West-Europa.

Hij besluit om langs de Atlantische kust van Marokkonaar Europa te windsurfen. Maar de tocht van km over de onvoorspelbare oceaan is vol gevaren.

In majestueuze beelden toont regisseur Jan-Willem van Ewijk zowel de nietigheid als de kracht van het individu. Een bloedstollende film over de duistere praktijken en de gecompliceerde onderlinge relaties van deze op het eerste gezicht normaal ogende familie.

Arquimedes, de vader van het gezin, ontvoert rijke burgers in ruil voor losgeld en onder bedreiging van moord.

Zijn gijzelaars houdt hij gevangen in zijn eigen huis. Het angstaanjagende en doordringende geschreeuw is voor iedereen in het huis hoorbaar en maakt de andere gezinsleden medeplichtig.

Desondanks doen zij alsof ze van niets weten met uitzondering van oudste zoon Alejandro. Alejandro, gerespecteerd vanwege zijn prestaties in het professionele rugbyteam helpt zijn vader met de wrede ontvoeringen, zelfs als het een van zijn vrienden betreft.

El Clan is een bloedstollende film over de duistere praktijken en de gecompliceerde onderlinge relaties van deze op het eerste gezicht normaal ogende familie.

Een ode aan de bergen. Mountain , gebaseerd op het boek van Macfarlane, is een ode aan de bergen. De betoverende muziek van The Australian Chamber Orchestra zorgt voor een prachtige omlijsting.

De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie.

In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen als wonderen der natuur maar ook als toeristische attracties gezien.

Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

Een Amerikaanse arts vrijwilliger is in Laos getuige van een aanranding bij een jonge vrouw. Als hij wordt aangewezen als verdachte, slaat hij op de vlucht.

John Lake is een Amerikaanse arts die als vrijwilliger werkzaam is in het zuiden van Laos. Hij is getuige van een aanranding bij een jonge vrouw, grijpt in en verwondt daarbij de aanvaller.

Wanneer het lichaam van de dader in de Mekong rivier wordt gevonden en de politie hem er ook nog eens van verdenkt zijn handlanger te zijn, dreigt de situatie uit de hand te lopen.

John slaat op de vlucht. Als een jongen uit een bergdorpje een geheime kant van zijn vader ontdekt valt zijn wereld in duigen.

Segundo is 14 en woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. De twee trekken veel met elkaar op en verkopen ook samen de zeer gewaardeerde kunstwerkjes aan hun klanten en op markten.

In de relatie tussen vader en zoon komen barsten, wanneer Segundo geconfronteerd wordt met een geheime kant van zijn vader waar hij geen vermoeden van had.

Het ideaalbeeld dat Segundo tot dan koesterde, valt in duigen. Maar ook hun gezinsleven komt op zijn kop te staan. Een jong meisje wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders.

Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina Valeria Golino.

Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Een explosie in de Kings Bay kolenmijn op Spitsbergen kost 21 mensen het leven.

Maar was het wel een ongeluk? Als gevolg hiervan besluit de zittende regering van de Noorse arbeiderspartij, die sinds de Tweede Wereldoorlog aan de macht is, op te stappen.

Of was het een gevolg van een machtsspel tussen Rusland en de Verenigde Staten over de controle van het noordpoolgebied? De jarige Layla trouwt in het geheim met Abdel en samen reizen ze naar het Midden-Oosten.

Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster.

Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen.

Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders.

Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.

Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel Ilias Addab die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort.

Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten.

Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Dit intieme en humoristische portret vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman.

De mannen beleven vier onvergetelijke dagen op diverse steden, waaronder Amsterdam. Twee tienerjongens in Schotland in , beste vrienden zonder controle over hun leven, riskeren alles om een illegale rave bij te wonen, in de hoop op de beste nacht van hun saaie leven.

Beats draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen tieners Spanner en Johnno, die in het Schotland van alles op alles zetten om samen een illegale rave te bezoeken.

Het moet de laatste uitspatting van de zomer worden, voordat hun wegen zullen gaan scheiden. Beats laat je meevoeren op aanstekelijke en opzwepende nineties-housemuziek.

Edward Wallace, werkeloos en alcoholist, wordt gevraagd om een paar maanden op het landgoed van een oude vriend te verblijven.

Al snel ontdekt Wallace waarom Edward Wallace was vroeger een gevierd dichter, maar nu verdient hij zijn brood als theaterrecensent.

Maar ook die job raakt hij kwijt. De imposante, maar grofgebekte en cynische man, die dagelijks liters whiskey naar binnenwerkt, ontmoet per toeval een nichtje, Jane.

Zij vraagt hem om een paar maanden op het landgoed van zijn oude vriend Lord Logan te verblijven en er zijn ogen goed de kost te geven. Al snel ontdekt Wallace waarom.

De vijftienjarige zoon van Lord Logan, David, blijkt een nogal vreemde jongen te zijn Een portret van een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de gaycultuur.

Achter de iconische tekeningen van Tom of Finland ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Touko Laaksonen, die na WOII getraumatiseerd terug naar huis keert.

Zijn eigen oorlog begint wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen. Hij gaat volledig op in zijn kunst en tekent gespierde mannen in uniformen, met blinkende laarzen, uitstekende tepels en titanische penissen.

Karukoski slaagt erin de essentie van de man te vangen in dit portret van een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de gaycultuur. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval.

Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.

Een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon 'Nico'. Als ze de vijftig nadert en een teruggetrokken leven leidt in Manchester doet nog maar weinig denken aan haar roemruchte jaren van de sixties.

Omdat ze muziek wil blijven maken, start ze een Europese tour. Nico wordt vertolkt door prijswinnend actrice Trine Dyrholm. Peer was een prachtige en sterke man, echt een boer als vroeger.

Die tot het eind van zijn leven dagelijks kruiwagens vol mest de stal uit kruide en buiten op de vaalt leeg kiepte. In weer en wind. Peer is een monument voor het ouderwetse boerenleven, een tijd die misschien voorgoed voorbij is.

Boer Peer uit Maliskamp leefde bijna jaar in zijn vervallen boerderij waar hij tot aan zijn dood stug doorboerde. Vergezeld door de stilte van het Brabantse platteland wachtte hij de terugkeer van de Duitsers af.

Documentairemaker Daan Jongbloed wist het vertrouwen te winnen en filmde Peer de laatste tien jaar van zijn leven. Peer Smulders leefde als een kluizenaar.

Zonder douche, warm water, tv, radio, koelkast of andere luxe. Bijna honderd winters bracht hij door naast de houtkachel.

Op een gaspitje kookte hij zijn dagelijkse kost, aardappels met spek en een pot sperziebonen of spinazie. Droog gekookt tot een prutje dat hij rechtstreeks uit de pan schraapte.

Tot zijn dood hield Peer nog acht koeien, die hij vetmestte voor de slacht. Fascinerende tocht van Banksy's schildering "Soldaat die papieren van ezel controleert" van Bethlehem naar gerenommeerde musea over de hele wereld.

Wat is de waarde van street art en waar ligt het eigendomsrecht? Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

In gaat Banksy, de anonieme Britse street artist, naar Bethlehem om een statement te maken. Op een muur in Bethlehem wordt een soldaat geschilderd die de papieren van een ezel controleert.

De muurschildering wordt door de Palestijnen met grote ergernis bekeken. Walid, een taxichauffeur neemt het initiatief om de schildering uit te zagen en op eBay te koop te zetten.

Wat volgt is een fascinerende tocht van dit grote stuk betonnen kunstwerk van 4 ton. Op transport van het stoffige Bethlehem naar alle gerenommeerde musea over de wereld, bij rijke kunstverzamelaars en uiteindelijk te koop op een kunstveiling.

Het is ook het verhaal over de opkomst van street art als nieuwe kunstvorm en het eigendomsrecht. Street artists schilderen op publieke plekken en hebben bijna nooit een identiteit.

Om antwoorden te vinden interviewt filmmaker Proserpio bewoners uit Bethlehem, advocaten, kunstliefhebbers en kunsthandelaren.

Hij stuit op een schimmige wereld waar muurkunst te koop wordt aangeboden met een eigen excuus; uit pure commercie, om kunst te bewaren, beroepend op publiek eigendom of is het uiteindelijk toch diefstal?

Down to Earth inspireert de kijker om na te denken over zijn toekomst en die van de wereld waarin we leven. Nog nooit draaide een documentaire zo lang in de bioscoop; ruim Een familie laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven.

Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen.

Zonder crew, zonder vastomlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten.

Ze filmen hun ontmoetingen met de Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan.

Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren.

Maar ook de levens-veranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben. De Kruisheren van Sint Agatha kozen op jonge leeftijd voor een celibatair leven, maar in de kleine gemeenschap wordt nauwelijks gesproken over hun seksuele onthouding.

In Celibaat maakt regisseur Daan Jongbloed dit taboe voorzichtig bespreekbaar. De Kruisheren van Sint Agatha kozen op jonge leeftijd voor een celibatair leven in het klooster.

In deze kleine gemeenschap wordt nauwelijks gesproken over hun seksuele onthouding en het gemis van een liefdesrelatie. In de documentaire Celibaat maakt regisseur Daan Jongbloed dit taboe voorzichtig bespreekbaar.

In verstilde observaties en intieme interviews over verlangens, worstelingen, twijfels en eenzaamheid, schetst de documentaire een kwetsbaar en eerlijk beeld van mannen die voor een celibatair leven kozen.

Nathalie heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen.

Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. Nathalie is docent filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen.

Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen.

In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven. Mario is een jonge succesvolle voetbalspeler.

Sinds kort is hij voor het eerst smoorverliefd. Op Leon. De nieuwe voetbalspeler uit Hannover die bij zijn voetbalteam is gekomen.

Samen delen ze een appartement en daar is de liefde overgeslagen. Maar twee voetballers die uit de kast willen komen is niet eerder vertoond.

Vooral niet als de selectie voor het eerste elftal in Hamburg op handen is. Wie maakt de beste kans. Maar Mario wil daar niet aan denken.

Zijn enige gedachten zijn bij Leon en dat begint binnen de club ook op te vallen en de eerste geruchten doen al snel de ronde.

Mario ziet zijn kansen als profvoetballer in gevaren komen, maar hij wil Leon ook niet verliezen. Hij moet een keuze maken Na de deportatie van alle mannen door het leger van Napoleon III zijn de vrouwen in een bergdorpje bang kinderloos te blijven en beloven ze de eerste man die in het dorp verschijnt, te delen Ook het bergdorpje van Violette in de Franse Alpen wordt niet ontzien en alle mannen worden gedeporteerd.

De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. Het is zwaar zonder de mannen. De oogst moet worden binnengehaald, de nodige reparaties aan de huizen en er moet ook weer worden gezaaid voor het nieuwe jaar.

Na maanden van totale isolatie en zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, beginnen de vrouwen wanhopig te worden, ook zijn ze bang kinderloos te blijven.

Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen Oscargenomineerd drama over de liefde tussen twee vrouwen in het New York van de jaren ' Therese Belivet Rooney Mara werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird Cate Blanchett ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten.

Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika.

Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop. De jarige Elliot spendeert een week met zijn moeder in Zuid-Frankrijk.

Een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin.

De vijftienjarige Elliot spendeert een week met zijn moeder in Zuid-Frankrijk om hun zomervilla uit te ruimen met het doel deze te verkopen. Hij worstelt met ontluikende seksuele gevoelens, zij met haar scheiding.

Beiden kampen met ingehouden emoties waardoor er tussen de twee altijd een stille maar beladen sfeer hangt.

Departure is een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin.

Drama van de Canadese regisseur Xavier Dolan. Over een alleenstaande moeder die haar opstandige tienerzoon weer op de rails probeert te krijgen.

Diane, een alleenstaande moeder, probeert haar opstandige jarige zoon weer op de rails te krijgen. Steve kan heel lief en charmant zijn maar op andere momenten uiterst druk en impulsief.

Als bij Diana het water aan haar lippen staat, maakt ze kennis met Kyla, haar schuchtere buurvrouw. Er ontstaat een intense vriendschap tussen moeder, zoon en buurvrouw waar ze alle drie sterker van worden.

Malky is als kind seksueel misbruikt door een priester die hij vertrouwde en naar wie hij opkeek. Nu gaat hij de strijd aan met de demonen uit zijn verleden.

Malky is een hardwerkende man van middelbare leeftijd. Maar zijn leven gaat gebukt onder onzekerheden en psychische problemen. Op jonge leeftijd is hij seksueel misbruikt door een priester die hij vertrouwde en naar wie hij opkeek.

Hier wordt hij steeds opnieuw mee geconfronteerd. Op het Internationale Filmfestival van Berlijn werden beide hoofdrolspelers onderscheiden met de prijs voor beste acteur en beste actrice.

Het is een week voor het jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay wanneer er een brief arriveert voor Geoff.

Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans.

Speciaal agent Vogel wordt naar een afgelegen stad in een afgelegen bergdal gestuurd om de verdwijning van een zestienjarige te onderzoeken.

Hij speelt een Italiaanse politie-inspecteur die erom beroemd is al zijn toegewezen zaken op te lossen.

Al gebeurt dat niet altijd op een orthodoxe manier. In een dorp in de bergen wordt een meisje vermist. Al snel blijkt haar leerkracht een mogelijke dader te zijn, maar niemand kent zijn motief.

Als hij op de kunstacademie Elisabeth Paula Beer ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband Sebastian Koch , is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk.

De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw.

Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. Een jonge boekredacteur in New York wordt gedwongen een verontrustend hoofdstuk uit haar verleden onder ogen te zien wanneer een bestsellerauteur haar leven opnieuw betreedt.

De jonge schrijfster Alice voelt zich gevangen in een baan als junior redactrice en worstelt met haar writer's block. Wanneer ze onverwacht wordt gevraagd om een re-release van Milan Danekers boek Waking Eyes voor te bereiden, opent dat een deur naar pijnlijke herinneringen uit haar verleden.

Wat niemand weet: ze heeft Milan al als tiener ontmoet en het boek bevat deels haar eigen teksten en intieme details over haar relatie met Milan, die haar misbruikte.

Alice moet de kracht vinden om de schokkende gebeurtenissen die ze al die jaren verborgen heeft gehouden onder ogen te zien en beslissingen te nemen die uiteindelijk haar demonen moeten verdrijven.

Tegelijkertijd is Rivals Forever een pakkend familie-epos, vol liefde, vriendschap, wantrouwen en intriges. De een was een introverte uitvinder, ambachtsman en atleet terwijl de ander een visionair verkoopwonder was en een impulsieve rokkenjager.

Amelie haat het om ziek te zijn. Na een levensbedreigende astma-aanval wordt ze naar een speciale kliniek in de bergen gestuurd.

Amelie 13 woont in Berlijn en vindt zichzelf best een stoere stadsmeid. Ze laat zich door niemand vertellen wat ze wel en niet mag doen.

Als ze voor de zoveelste keer een astma-aanval heeft gehad, sturen haar ouders haar naar een speciale kliniek in de bergen.

Daar vindt ze het helemaal niks, dus vlucht ze naar een plek waar niemand haar zal zoeken: de top van een berg. Als de kliniek en haar ouders zich realiseren dat ze weg is, wordt er een grote zoektocht gestart.

Intussen ontmoet Amelie in de bergen een jongen die Bart heet. Hij is nogal vreemd, maar op een gegeven moment redt hij haar leven. Op dat moment beseft Amelie dat Bart eigenlijk veel cooler is dan ze dacht.

Als hij hoort over haar ziekte, vertelt hij haar over de jaarlijkse Alpenvuren: magische vuren waarvan men zegt dat ze zieke mensen en dieren kunnen helpen genezen.

Zal het Amelie en Bart lukken de Alpenvuren te bereiken voordat ze weer zijn uitgedoofd? Uilenbal is het vervolg op de succesvolle film Kikkerdril en zeer geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die net is verhuisd. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp.

Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld.

Ivan en Chiara ontmoeten elkaar tijdens de voorbereidingen van de bruiloft van Ivan's broer en Chiara's beste vriendin.

De twee worden de twee stapelverliefd op elkaar. Ondanks dat Ivan vastberaden is niet de fout van zijn laatste relatie te herhalen en Chiara haar huwelijk niet op het spel wilt zetten, worden de twee stapel verliefd op elkaar.

Ze besluiten om de relatie voor slechts een paar dagen voort te zetten en het uit te maken wanneer de gasten van het huwelijk op het eiland arriveren.

Echter maakten zij dit plan zonder rekening te houden met de liefde. Een adembenemend waargebeurd verhaal gebaseerd op de gelijknamige The New York Times-bestseller.

Door een combinatie van geluk, humor en een constante aanvoer van drugs, wint hij het vertrouwen van de piraten en komt hij achter de ware verhalen achter de meest gezochte mannen op aarde.

Bij zijn terugkeer realiseert hij zich dat hij een mega deal in handen heeft en tot zijn grote verbazing wordt hij aangenomen door de CIA als adviseur.

Mozart in Love vertelt het levensverhaal van Wolfgang Amadeus Mozart in zijn zeer heftige Praagse periode. Het is Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen.

Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen.

Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord.

Naar het gelijknamige boek van Remco Campert. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda Romy Louise Lauwers ontmoeten.

Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen.

Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien. Eugenia keert van Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie, om voor haar vader te zorgen die een beroerte kreeg.

Als een Argentijnse pater familias een hartaanval overleeft, komt Eugenia meteen vanuit Parijs terug naar hun riante buitenhuis La Quietud.

Ondanks 15 jaar afwezigheid is er weinig veranderd. Ze houdt nog zielsveel van haar zus en haar moeder kan haar nog steeds niet uitstaan.

Langzaam raakt de sfeer dus verpest. Een oud familiegeheim komt ondertussen bovendrijven Een vader en zijn verwesterde zoon gaan samen de trouwuitnodigingen van zijn dochter persoonlijk afleveren aan elke gast.

Een oude lokale Palestijnse gewoonte Abu Shadi is een jarige gescheiden leraar die woont in Nazareth. Hij bereidt de bruiloft van zijn dochter voor.

Over een maand zal hij alleen wonen. Shadi, zijn zoon, die al jaren architect is in Rome, komt een paar dagen terug om hem te helpen bij de 'wajib' plicht om de huwelijksuitnodigingen van hand tot hand te verspreiden.

Terwijl ze vrienden en familie bezoeken, komen de spanningen tussen vader en zoon naar boven en testen ze hun uiteenlopende opvattingen over het leven.

Twee getrouwde stellen passen zich aan aan de enorme sociale en economische veranderingen die zich in de jaren tachtig tot heden in China voltrekken.

De film draait rond twee getrouwde koppels. Hij volgt hun ervaringen van de revolutionaire economische hervormingen en omwentelingen die plaatsvonden in China vanaf de jaren tachtig tot de dag van vandaag.

Families, vriendschappen, liefde en het lot verschuiven en golven samen met het tij van de geschiedenis. Wanneer de bejaarde verzorger van een lijkenhuis het lichaam van een jonge vrouw ontdekt die tijdens een protest is gedood, begint hij aan een magische odyssee om voor haar een fatsoenlijke begrafenis te regelen.

Hij brengt zijn dagen door met lichamen te tonen aan degenen die hun verloren dierbaren opzoeken. Wanneer protest uitbreekt in een nabijgelegen stad en het leger het huis gebruikt om burgerlijke slachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw.

Hij herinnert zich zijn persoonlijke verliezen en begint met een magische odyssee om haar een degelijke begrafenis te geven.

Hij krijgt hiervoor de hulp van een mysterieuze grafdelver die verhalen over de doden verzamelt, een oude vrouw die naar haar reeds lang verloren dochter zoekt en de chauffeur van een lijkwagen die door zijn verleden wordt gekweld.

De charmante jarige Palestijn Salam werkt bij de crew van de populaire Palestijnse soapserie 'Tel Aviv on Fire', dat geproduceerd wordt in Ramallah.

Hij ontmoet de commandant daar, Assi, wiens vrouw groot fan is van de show. Om indruk te maken op zijn vrouw raakt Assi betrokken bij het schrijven van de show.

Voor Salam werkt dit ook gunstig, want hij krijgt al snel promotie. Maar de schrijfselen van Assi beginnen al snel te botsen met die van de financiers van de soapserie.

Marcos en Ana zijn 25 jaar getrouwd. Ze stellen zich vragen over de liefde, trouw en hun verlangens.

Deze vragen leiden ertoe dat ze een beslissing nemen die de horizon van hun leven zal veranderen. Marcos 53 , professor in de literatuur en Ana 50 , psychologe zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd.

Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven.

Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk.

Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar. De jarige Britt-Marie besluit haar man na 40 jaar huwelijk te verlaten.

Om een nieuw leven voor zichzelf te kunnen beginnen, zal ze alleen wel haar vastgeroeste patronen moeten doorbreken.

De jarige Britt-Marie woont in een saaie stad en is behoorlijk vastgeroest in haar huwelijk. Als ze haar man na 40 jaar besluit te verlaten, moet ze haar oude patronen doorbreken.

Zal ze haar leven zoals ze het kent achter zich kunnen laten en haar hart open kunnen stellen voor verandering?

Op een afgelegen weg over de vlaktes van Tibet rijdt een truckchauffeur een schaap aan. Hierdoor ontmoet hij een jongeman, die graag een lift van hem wil.

Terwijl ze al rijdend praten bemerkt de chauffeur dat de jongeman een zilveren dolk aan zijn been heeft gegespt.

Als de chauffeur de jongeman op een tweesprong afzet, weet hij niet dat hun korte samenzijn alles heeft veranderd en dat hun beider lot vanaf dan met elkaar verbonden is.

De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Een verslag van de romantiek van de beroemde Franse beeldhouwer met Camille Claudel.

Op zijn 40ste krijgt hij eindelijk zijn eerste staatsopdracht. En ontmoet hij Camille Claudel, een jonge beeldhouwster die bij hem in het atelier aan de slag gaat.

Ze wordt zijn talentrijkste medewerkster, muze en geliefde. Een tienerjongen komt tijdens zijn zomervakantie terug naar zijn geboortestad op zoek naar liefde.

Een student keert uit Parijs terug naar zijn geboortestad aan de Middellandse Zee om er van de zomervakantie te genieten. Het strand, eindeloze nachten, feesten en vakantieliefjes; het leven is er zalig.

Een noodgedwongen familiereünie brengt na 20 jaar een zus weer in contact met haar broers. Ze komen bij elkaar omdat hun vader op sterven ligt in zijn villa in de buurt van Marseille.

Ze confronteren zichzelf met hun verloren idealen, met de geschiedenis die hen inhaalde, de mistroostigheden van hun leven. Een 'Native American' familie worstelt met geweld en alcohol, wanneer nieuws het Reservaat bereikt waar ze wonen dat de jongste zoon is overleden tijdens zijn militaire dienst in Afghanistan.

Ze krijgen het slechte nieuws dat Floyd, de jongste zoon van de familie en militair, in Afghanistan is gesneuveld. Het wachten begint op de thuiskomst van zijn lichaam, zodat hij in het reservaat begraven kan worden.

Middelste zoon Wesley is verslaafd aan alcohol. Het nieuws over de dood van zijn jongere broer dringt nauwelijks tot hem door.

Zijn grootste zorg is om aan drank te komen. Hij gaat dagelijks naar de drankwinkel net buiten het reservaat, die gerund wordt door een blanke familie.

Een gewelddadig incident doet de gemoederen hoog oplaaien en maakt de verhoudingen nog ongemakkelijker. Oudste zoon Raymond heeft een vrouw en twee kinderen en is herstellend van een alcoholverslaving.

Hij voelt zich verantwoordelijk voor de familie, maar lijkt niet opgewassen tegen de situatie, tot de zorgen om zijn broers hem tot actie dwingen.

Twee elkaar kruisende liefdesdriehoeken. Obsessie en verraad tegen de muziekscene in Austin, Texas. Song to Song speelt zich af tegen de achtergrond van de muziekscene in Texas.

De film focust op twee koppels; de worstelende liedjesschrijvers Faye en 'BV' enerzijds en muziekmagnaat Cook en de serveerster die hij versiert anderzijds.

Ze jagen succes na in een rock 'n roll landschap van verleiding en verraad. De excentrieke Dorothea voedt haar vijftienjarige zoon Jamie alleen op, zo goed als ze kan.

Maar ze is al 55 en van een andere generatie. Ze wonen in een groot pand, samen met verschillende andere huurders, onder wie twee jonge vrouwen die Dorothea helpen bij de opvoeding van de gevoelige en slimme jongen.

Omdat het huwelijk van Cindy en Dean op springen staat, besluiten ze om samen een hotelkamer te boeken, waar zij terugkijken op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die zij ooit deelden.

Ryan Gosling en Michelle Williams vormen een gelukkig stel in Blue Valentine , een film die op een kaleidoscopische manier een liefdesrelatie belicht, heen en weer springend in de tijd, waarvan je zo hoopt dat hij goed zal aflopen.

Joaquin Phoenix kwam 10 kg aan om wat envergure te verlenen aan zijn personage van cynische, drinkende en in onweerstaanbaar geestige wisecracks taterende filosofieprofessor.

Hoeft niet voor hem, vrezend dat zijn in onbruik geraakte lid dienst zal weigeren. Tijdens een diner luisteren ze een gesprek af dat voor hun relatie verregaande gevolgen zal hebben.

Elf segmenten die elk de liefde en het drama centraal stellen. Ode aan de stad der steden, aan de hand van elf kortfilms van uiteenlopende regisseurs.

Leuke casting ook: van een piepjonge Bradley Cooper tot krasse knar Eli Wallach. Theaterregisseur Caden is druk bezig enkele lastige zaken in zijn leven op orde te krijgen.

Zo probeert hij een levensechte replica van New York voor zijn nieuwste theaterproductie te realiseren, de diverse vrouwen in zijn leven onder controle te houden en op het einde van de dag alles te bespreken waaronder de reden waarom hij denkt dat hij sterft met zijn therapeute.

De vader van Rick las vroeger een verhaal over een Egyptische prins aan hem voor. Rick is tegenwoordig een scenarioschrijver en op zoek naar liefde en de betekenis van het leven.

De weg naar het Oosten rekt zich voor hem uit. Terrence Malicks Opus nummer 7. De dood van zijn ene broer en de miserabele leefomstandigheden van een andere wijzen hem op zijn narcistische, lege bestaan.

Zijn avonturen met vrouwen bieden ook al geen soelaas. Dan herinnert hij zich een sprookje over het Oosten dat zijn vader hem vroeger vertelde.

Misschien ligt zijn verlossing wel daar. Het zuiden van Frankrijk. Meesterillusionist Stanley Crawford onderzoekt een fraudezaak: een jongedame genaamd Sophie Baker, die een spiritueel medium beweert te zijn.

Maar wanneer Sophie bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich overgeven.

Colin Firth speelt in Magic in the Moonlight , een kostuumfilm van Woody Allen die zich afspeelt aan de Azurenkust in , een illusionist die door een artistieke familie wordt ingehuurd om na te gaan of een spiritualiste Emma Stone hen bedriegt of niet.

Hij raakt al snel onder de indruk van haar talenten Drama over de relatie tussen Marie Antoinette en een van haar lezeressen Sidonie Laborde aan de vooravond van de Franse revolutie.

Het hof van Versailles aan de vooravond van de Franse revolutie. Koningin Marie-Antoinette verneemt samen met haar lievelingshofdame dat de Bastille bestormd werd.

Het paleis loopt leeg en niemand beseft dat de laatste dagen van het oude regime zijn aangebroken. Misdaadthriller waarin een agent en een gangster het tegen elkaar moeten opnemen.

Julian en zijn broer Billy runnen een boksclub in Bangkok, welke dient als dekmantel voor een drugsoperatie. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Jenna naar Bangkok en zint op wraak.

Ryan Gosling speelt haar zoon, eigenaar van een boksclub in Bangkok, die dienst doet als cover-up voor drugshandel. Als zijn broer vermoord wordt, eist moeder volledige wraak.

En die wordt het best koud geserveerd. Niet voor gevoelige zielen. Een kroniek van het leven van de achttiende eeuwse aristocraat Georgina, hertogin van Devonshire, die werd beschimpt om haar extravagante en persoonlijke leven.

Dertiger Brandon leidt in NYC een routinematig dubbelleven: na kantoortijd gaat hij op vrouwenjacht en bevredigt zijn seksverslaving. Hij heeft zijn leven onder controle, tot zijn eigenzinnige zusje Sissy komt logeren.

Shame is een genadeloos mooi portret van een aan seks verslaafde New Yorker. McQueens fetisj-acteur Michael Fassbender schittert als een zelfzekere topfinancier die finaal uit de bocht giert omdat hij, verblind door zijn lusten, de noodkreet van zijn dierbaren niet opmerkt.

Knock out cinema! In het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijke huwelijk plaatsvinden van een jong Deens stel.

Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren. De fantastische Trine Dyrholm speelt Ida, die naar Sorrento reist om er het huwelijk van haar dochter te vieren.

Haar ex is er ook, met zijn nieuwe jonge vriendin. Ida is net van kanker genezen en wil vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk in haar leven beginnen.

Dan ontmoet ze de vader van de bruid. Drie vrouwen die onafhankelijk van elkaar leven, blijken met elkaar verbonden. Elizabeth zoekt haar moeder, Karen zoekt haar dochter en Lucy zoekt een kind.

Als jarig meisje raakt Karen Annette Bening zwanger, maar ze geeft haar kind noodgedwongen af voor adoptie. Jaren later volgen we haar opnieuw, en haar 'verloren' dochter Naomi Watts.

Mother and Child is een ontroerend vrouwenportret. Twee jongens van 11 jaar krijgen ruzie. Hun ouders komen bij elkaar om de zaak bij te leggen.

Maar hoe beschaafd zijn zij eigenlijk zelf? Ze spelen twee koppels die op een nette, verstandige en bovenal beschaafde manier een lichtjes uit de hand gelopen gevecht tussen hun kinderen willen uitpraten.

Bljkt dat even tegen te vallen, tot groot jolijt van de toeschouwer! Bitterzoet lieffdesdrama met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard.

Hij woont met zijn 5-jarig zoontje in Antibes, zij werkt er als orka-trainster. Bij een vreselijk ongeval in het zwembad verliest ze beide onderbenen.

Ze vormen een vreemd koppel, zeker als zij zich ontpopt als zijn manager bij de illegale vechtkampen die ze aan de zelfkant van de samenleving organiseren.

Hyperintelligente seriemoordenaar ziet elke moord als een kunstwerk De hyperintelligente Jack ontwikkelt zich over een periode van twaalf jaar tot een zeer ervaren seriemoordenaar.

Jack ziet elke moord als een kunstwerk op zich en bespreekt zijn gedachten hierover met de mysterieuze Verge. De negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten.

Guy Pearce haalt al zijn innerlijke duivels boven in de neo-western Brimstone. Hij speelt een meedogenloze dominee die het leven van zijn parochianen wil vergallen, zeker dat van de vrouwen.

Dakota Fanning tart Gods heilig man met de steun van Carice van Houten. De zoals altijd uitstekende Tilda Swinton is de verveelde vrouw van een schatrijke Italiaanse industrieel.

In de jaren voor Wereldoorlog II moet hij het land toespreken. Niet zo eng, ware het niet dat hij een onverbeterlijke stotteraar was.

Geoffrey Rush wordt zijn tegendraadse logopedist. Klinkt niet spannend? Een huisvrouw geniet van het goede leven in New York totdat een acute crisis haar dwingt om zich een meer bescheiden levensstijl aan te meten in San Francisco.

Ze dan ook weergaloos als de half alcoholistische dame met kapsones die op een heerlijke manier van de sociale ladder dendert en wanhopig probeert er via een lucratief huwelijk weer bovenop te geraken.

Ze verhuist noodgedwongen van een riant appartement in New York naar het flatje van haar zus in San Francisco, waar haar queeste zal beginnen.

Moskou, Na bijna dertig jaar aan de macht te zijn geweest, wordt de Sovjet dictator Josef Stalin ziek en sterft. Nu strijden de leden van de Raad van Ministers om macht.

Op 2 maart , in het midden van de nacht, krijgt Joseph Stalin een beroerte. Stalin, "de vader van de mensen", regeerde met absolute macht over het volk van Rusland.

Twee dagen later werd hij dood verklaard. In deze twee dagen heerst er een hevige concurrentieslag voor het verkrijgen van de hoogste macht.

Zijn ministers bakkeleien over de controle; sommige willen positieve veranderingen in de Sovjet-Unie, andere hebben meer sinistere motieven. Wat volgt zijn twee dagen van waanzin, perversiteit en onmenselijkheid.

Een bedrieger, Irving Rosenfeld, samen met zijn partner Sydney Prosser, worden gedwongen om te werken voor een wilde F.

Agent, Richie DiMaso, die hen in een wereld van Jersey power brokers en de maffia duwt. Smullen is het van deze 70's lookalike van The Sting, waarin lomige dikzak Christian Bale hij vrat zich met cheeseburgers 20 kg vetter door Bradley Cooper als een ambitieuze FBI-agent wordt opgejaagd om te infiltreren bij de maffia.

Echtgenote Jennifer Lawrence raakt ondertussen aan de drank en dreigt hun zorgvuldig uitgewerkt plan voortijdig te laten kapseizen.

O ja, Amy Adams schittert als de minares van Bale. American Hustle is, u merkt het, smullen! Een gepensioneerde orkestdirigent is op vakantie met zijn dochter en zijn beste vriend, een filmregisseur, in de Alpen wanneer hij een uitnodiging ontvangt van koningin Elisabeth II om op te treden voor de verjaardag van Prins Philip.

Twee oude heren Michael Caine als orkestdirigent op rust en Harvey Keitel, een regisseur in pre-productie van zijn laatste film genieten van een luxevakantie in een Zwitsers kuuroord.

Hun meaning of life hebben ze nog niet achterhaald. Een opdracht van Koninging Elisabeth verstoort hun rust. Youth van Paolo Sorrentino is lavende l'art pour l'art.

The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing Benedict Cumberbatch , de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.

In de winter van werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg.

Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen.

Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. Een ontroerend en sfeervol verhaal genomineerd voor 5 Oscars over liefde, intimiteit en de risico's ervan in de moderne digitale wereld.

Los Angeles in de nabije toekomst. Een hartverwarmende Joaquin Phoenix wordt verliefd op de stem van computerprogramma Scarlett Johansson, je zou voor minder dat singles moet opvrolijken.

Door zijn recente scheiding van Amy Adams zit hij namelijk met een Mount Everest van een depressie. Her is het zoveelste briljante speeltje van Spike Jonze, die voor zijn scenario trouwens een Oscar won.

Philomena Lee raakt als tiener in zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden.

Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem.

Stephen Frears is na Dangerous Liaisons en The Queen opnieuw in topvorm met dit even komische als aangrijpende verslag over de zoektocht van een moeder naar haar, in de de jaren '50 door de katholieke kerk ontnomen zoontje.

Los Angeles, Na de dood van zijn partner, heeft George moeite zijn leven weer op de rails te krijgen. Colin Firth was nooit zo goed als in deze film zijn Oscar volgde pas het jaar nadien voor The King's Speech , een ingetogen Julianne Moore speelt zijn steun en toeverlaat, nadat zijn geliefde stierf in een auto-ongeluk.

Een revelatie! Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? Een Argentijnse instantklassieker.

Elk verhaal begint met een piepklein lontje dat zorgt voor heerlijk catastrofaal, figuurlijk vuurwerk.

Wild Tales is een explosie van briljante vondsten, scherpe dialogen en dito cinema. Een must. Een vrouw wordt aangenomen als dienstmaagd van een Japanse erfgename, maar stiekem is ze betrokken bij een complot om haar te bedriegen.

In het door Japan bezette Korea van de jaren 30 wil een oplichter het fortuin buitmaken van een vrouw van goede komaf. Om dit te bereiken huurt hij een jonge, vrouwelijke zakkenroller in.

De zakkenroller infiltreert bij de rijke vrouw door te gaan werken als dienstmeisje. Het plan is dat zij de vrouw gaat verleiden.

Maar de bedoelingen van de zakkenroller zijn duisterder dan iedereen denkt. In het Midden-Oosten ontdekken ze het tragische lot van hun moeder.

De grote doorbraak voor de Frans-Canadese regisseur Denis Villeneuve. Een tweelingbroer en -zus krijgen na het overlijden van hun moeder twee brieven.

De sleutel tot hun verhaal ligt in het Midden Oosten, daar reizen ze naartoe. Incendies is een uppercut van een puzzelfilm.

Oost-Berlijn, Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onder de duim gehouden door het Ministerium für Staatssicherheit Stasi , de Oost-Duitse geheime politie.

Het doel van de Stasi: alles te weten komen. Onvergetelijke Oscarwinnaar die zich afspeelt in Oost-Berlijn, enkele jaren voor de val van de muur.

Een stasi-agent krijgt de opdracht om een flamboyante toneelauteur en diens aantrekkelijke vrouw, een steractrice, af te luisteren.

Niet om politieke redenen, zoals hij eerst vermoedt, maar omdat zijn overste de actrice in zijn bed wil krijgen. Onze spion besluit daarom het theaterkoppel een handje te helpen, al pleegt hij daarmee hoogverraad.

Onderhuids spannend tot aan de finale. Een ongepubliceerde schrijver keert terug naar zijn geboorteplaats waar hij sponsors zoekt om zijn boek te publiceren.

Meer en meer krijgt hij te maken met de verslechterende gokverslaving van zijn vader. Sinan is een grote literatuurliefhebber en droomt er al jaren van om schrijver te worden.

Het zijn echter de schulden van zijn vader die hem inhalen. Een weesjongen uit de sloppen van Mumbai doet mee aan een televisieprogramma en staat op het punt 20 miljoen rupies te winnen.

In de pauze van het programma wordt hij gearresteerd, want de politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten.

Onweerstaanbare feelgood -film van Danny " Trainspotting " Boyle, die zelfs de meest cynische kijker overstag laat gaan. Hij wordt beschuldigd van valsspelerij en dreigt daarmee ook de liefde van zijn leven te verliezen.

Slumdog Millionaire was goed voor acht Oscars. Charlie Logan Lerman is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft.

Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Een onverwachte gebeurtenis brengt heel veel teweeg in de gezellige en gelukkige winkeldiefstal-familie.

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen.

Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin.

Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Experimentele documentaire van Ari Folman is geanimeerde weergave van Folmans zoektocht naar de slachting in het Palestijnse vluchtelingenkamp Sabra en Shatila in De vriend wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een grote groep van 26 honden.

Precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in ! De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven.

Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, samen met twee vrienden badend in de buurt van Beiroet.

Hij ervaart dan de vitale behoefte om de waarheid te ontdekken over dat specifieke moment in de geschiedenis en over zichzelf.

Om daarin te slagen besluit hij zijn vroegere oorlogskameraden verspreid over de wereld op te zoeken en te interviewen. Hoe dieper Ari in zijn persoonlijke verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar boven komen.

Rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnengekomen ontstaat een adembenemende chaos. In het station schrijft Dora brieven in opdracht van analfabeten.

Maar ze posten doet ze niet. Vechtend tegen de corrupte bureaucratie begint Dima aan een missie om de bewoners van een oud gebouw te redden, terwijl zijn tegenstanders alles op alles zetten om hun fouten weg te moffelen.

Compromisloze aanklacht tegen de Russische corruptie. Een jonge loodgieter ontdekt bij het dichten van een lek in het gigantische flatgebouw waar hij woont een barst die de hele constructie zal doen instorten.

De oorzaak ligt in de frauduleuze oplevering van het gebouw, met een duidelijke link naar het stadhuis. Daar willen ze er alles aan doen om te vermijden dat mensen in volle winter uit hun appartement verdreven moeten worden.

Nog liever zien zij het gebouw instorten. Om nooit te vergeten. Aydin runt een hotelletje samen met zijn jonge vrouw en zijn zus.

De gepensioneerde acteur Aydin runt een hotelletje in centraal Anatolia samen met zijn jonge vrouw Nihal, met wie hij een stormachtige relatie heeft, en zijn zus Necla, die nog steeds haar recente scheiding verwerkt.

Speelduur: 2 uur 11 minuten. Hun meaning of life hebben ze nog niet achterhaald. Met veel humor gebrachte metafysische overpeinzing. De jarige Layla trouwt in Cameron Diaz 2019 geheim met Abdel en samen reizen ze naar het Midden-Oosten. Moeder en dochter ontvluchten hun dorp en worden daarbij geholpen door een voorbij rijdende truckchauffeur. Lost River vormt Manu Und Mausi Getrennt Goslings Cinecenter. Montag, 7. Pausen gibt es keine! Der Ausschank Fate Stay Night Bs der Verzehr von alkoholischen Getränken ist verboten. Liebe Kunden,aufgrund der aktuellen Corona-Situation und der verschärften Regeln, bleibt das Kino bis zum In Cinecenter Fall müssen Sie ihre Kinder auf die aktuellen Vorgaben Caro Schäfer und dafür Sorge tragen, dass sie die ausgefüllte Gästeregistrierung dabei haben. Jim Knopf und die wilde 13 Ab

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Gedanken zu “Cinecenter”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.